Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ: Поведението на КЕВР е нито разумно, нито коректно

Поведението на КЕВР относно шоковото поскъпване на газа е нито разумно, нито коректно. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред радио „Фокус“-Велико Търново.

„Нормалното поведение на регулатора е да излиза пред обществото и да обяснява причината за увеличението навреме, а не да го задържа. Сега е най-удобно да се направи тази стъпка, защото е сложна политическата обстановка и няма кой да носи политическа отговорност. Кой точно ги вдигна не стана ясно”, заяви Димитров.

Синдикалистът обяви, че в колективните трудови договори има клауза, която гласи, че при над 5% инфлация трябва да започне предоговаряне на заплатите. От Конфедерацията ще поискат компенсации за засегнатите групи след наблюдение на цените на хранителните и нехранителните стоки, както и на услугите.

Пламен Димитров  коментира и обещанията за вдигане на заплатите и пенсиите, които дадоха партиите по време на кампанията, и заяви, че те са напълно реални и изпълними.

„По последни данни от Националния статистически институт 10,5% е увеличена средната работна заплата за 2016 година, което е около 100 лв. Тоест без никакво усилие може до другата година заплатите да бъдат увеличени с около 100-120 лв.“, отбеляза Пламен Димитров.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във