Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ организира дискусия за развитието на ВиК сектора

КНСБ организира на 3 юни дискусия на тема "За устойчиво развитие на ВиК сектора и достойни работни заплати на работниците и служителите". Това съобщиха от пресцентъра на синдиката. Форумът ще започне от 11 часа. 

В дискусията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, председателят на КЕВР Иван Иванов, председателят на браншовия синдикат "Водоснабдител" Треперушка Младенова, представители на Съюза на ВиК операторите в България и на Българската асоциация на водите.

Целта на форума е да обсъди състоянието на ВиК сектора, необходимостта от нормативни промени, включително и приемането на специален закон за ВиК, както и тревожните тенденции, касаещи заплащането на труда в сектора.

Очаква се на дискусията да бъде обсъдено и кризисното състояние на сектора, свързано с липсата на квалифицирани специалисти, което оставя цели региони на страната без ВиК инженери и заплашва качеството на живот на населението в тези части на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във