Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КНСБ: Бюджет 2017 е по-добър от този за 2016

Макар и не най- добрия, Бюджет 2017 е по -добър от този, който имаме за 2016 година, заяви председателят на КНСБ Пламен Димитров в Сливен, цитиран от "Дарик".

"Новият бюджет е по-добър защото предвижда да бъдат събрани 2, 250 милиарда лева повече приходи и похарчени повече 3,600 милиарда лева разходи от Бюджет 2016 година. Така предвидените повече разходи ще подкрепят икономиката и капиталовите разходи, коментира Димитров. 

Според него могат да бъдат увеличени разходите за наука, около 7 млн лв за БАН и още толкова за Селскостопанската академия, за да могат двете системи да „бъдат захранени и да може да искаме да искаме повече", уточни още лидера на КНСБ.

Другият сектор е за работещите в социалните домове. За тях са необходими поне още 10-12 млн. лв, за увеличение на заплатите на служители и да могат социалните заведения да се издържат особено през зимата.

Третият сектор е системата на културата. „Като цяло културата е в незавидно, тежко състояние, за нея са необходими около 5 до 10 млн лв", каза още Димитров.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във