Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кметът на Перник се закани на екоминистъра със съд

Станислав Владимиров

Изграждането на водопровода за Перник е на финалната права, казa кметът на града Станислав Владимиров. Тестовете са дали лека авария, но по думите му това е нормално. Тя е отстранена и съоръжението се обеззаразява. Уверението на фирмата изпълнител е, че от началото на седмицата Перник ще може да черпи вода от новия водопровод през Мало Бучино.

Перник ще мине на по-лек режим на водата. Местното ВиК дружество съобщи, че през тази седмица водата в града ще се пуска от 12 до 22 часа, а днес и утре тя ще тръгне още в 10 часа.

„За съжаление от една криза Перник влезе в друга“, посочи Владимиров пред БиТиВи. Ако язовир „Студена“ продължи да се пълни с бързи темпове, в края на пролетта водният режим в Перник може да отпадне. Това обаче зависи и от други институции, допълни той.

Кметът на града заяви, че ако министърът на околната среда и водите Емил Димитров продължи „с нелепите си внушения“ по негов адрес и с клеветите, е много вероятно да се видят в съда. Той нарече поведението на Димитров „лековато“ и подчерта, че е недопустимо човек на такъв висок пост да се държи по този начин и да прави внушения.

В средата на миналата седмица екоминистърът разкритикува Владимиров, че от медийни изяви не е свършил част от работата си по издаването на необходимата документация за пускането на вода към града, която идва от София. Изказването му дойде няколко дни преди 15 март, за когато беше обявено, че ще се тества цялото ново трасе от Мало Бучино до главната разпределителна шахта между кварталите "Изток" и "Тева" на Перник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във