Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кметът на Благоевград подписал договор за близо 1.5 млн.лв. в последния работен ден

Преди да седне на кметското кресло в Благоевград Румен Томов обещаваше, че на територията на общината ще работят само местни фирми. Но, както се знае, от обещаното до изпълненото пътят у нас обикновено е твърде дълъг, а понякога и безкраен.

В последния работен ден на миналата година кметството е подписало договор за внедряване на електронна система за управление на градския транспорт със софийското дружество „Инфосистемс интернешънъл“. Прогнозната стойност на поръчката беше 1 398 746.40 лв. без ДДС. В нея влизат 1 247 080 лв. за доставка и монтаж на оборудване и 151 666 лв. за проектиране, изграждане и поставяне на 80 информационни табла с метални рамки на спирките на градския транспорт в Благоевград. 

Интерес към тази обществена поръчка имаха няколко дружества, но всички те бяха отстранени от участие по различни причини.

Самата процедура тръгна в края на май миналата година, но ценовите оферти на участниците в две обособени позиции бяха отворени чак след средата на декември. В крайна сметка бе преценено, че единствената фирма, отговаряща на всички изисквания по първата позиция, е „Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД, представлявана от Николай Симеонов. Тя е предложила за изпълнение на поръчката 1 243 513.60 лв. без ДДС.

„Инфосистемс интернешънъл“ ЕАД е собственост на акционерното дружество „ ИНФОРМИКС ГРУП“. Според последния публикуван списък на акционерите в Търговския регистър фирмата – майка е притежание на Милена и Калоян Бойкови и е с капитал от 50 хил.лева.

Отстранените претенденти са били регистрираните в столицата „Балистик Сел“ ЕООД, „Сименс Мибилити“ ЕООД, обединение „Благоевград транс“ ЕООД, „Консултантска агенция по информационни технологии“ ЕООД, Консорциум „Телелинк Смарт Системс“, Консорциум „САППС – Благоевград 2020“, унгарското дружество „Trapeze finland Oy” и пловдивското „Иком“ ООД.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във