Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кмет на ДПС е стопанин на къщата за гости, довела до оставка в ДФЗ

Мехмед Местан

Кметът на Юндола Мехмед Местан (ДПС) е стопанин на къщата за гости, довела до оставката на зам.-изпълнителния директор на фонд "Земеделие". Местан преписал къщата на своята съпруга Емине Местан - собственик на фирмата "Тара 2008", която е получила над 280 000 лв. за изграждането на две къщи за гости. 

Както "Банкеръ" вече писа, Иванка Багдатова-Мизова подаде оставка по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Оставката ѝ бе поискана от земеделския министър Румен Порожанов. Причината бе, че в сайт за резервации срещу къщата за гости в Юндола стоял нейният номер. 

В телевизионни изяви кметът и стопанин на имота Мехмед Местан призна, че се познава с Мизова, но отрече дейността на фирмата да има нещо общо с нея. Местан твърди, че не е бил близък с ексръководителката във фонд "Земеделие". 

"Стигнахме до извода със съпругата ми, че най-вероятно в онова време не сме имали такъв сайт, нямахме интернет... Ние сме хора селски, ние сме хора, които не боравим с такива неща... Ако е направила сайт, го е направила на съвсем доброволни начала", обясни кметът  

От думите му се разбра, че Мизова никога не е отсядала в къщата. Обектът се ползвал по предназначение и издържал предишни проверки на чиновници от държавния фонд. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във