Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

КЛЬОКНЕР МЕТАЛСНАБ ПЛАНИРА УДВОЯВАНЕ НА ПРОДАЖБИТЕ

Новата компания Кльокнер Металснаб АД предвижда да удвои продажбите си през годината до 140 хил. т, съобщи главният изпълнителен директор на дружеството Иван Кашукеев при представянето на стратегията за развитие на българския пазар (11 март). Тя предвижда сериозни инвестиции за модернизиране на производството. До края на март ще бъде готова и цялостната инвестиционна програма на дружеството. Основни моменти в нея ще бъдат разширяване на асортимента от стомани и цветни метали, както и инвестиции в наличните складове. На този етап не се налага откриването на нови бази в страната.
Кльокнер Металснаб се появи, след като немската Кльокнер и ко закупи 77% от капитала на Металснаб холдинг в края на миналата година. Придобиването е резултат от дългогодишното сътрудничество между двете фирми. Българската компания е единствен партньор на Кльокнер и ко у нас още от 1996 година.
Към момента Кльокнер Металснаб разполага с осем сервизни и складови бази в седем ключови града в страната, като два от тях са на река Дунав и два край Черно море. Производствената структурата покрива всички възможни сфери на търговия с изделия от черни и цветни метали. Нейни партньори са всички български заводи, произвеждащи такива изделия. На този етап качеството на българските продукти е задоволително за местния пазар, но са необходими мерки, за да станат те конкурентни и на световните. Компанията притежава всички сертификати и лицензи, необходими за търговия в чужбина.
Кльокнер и ко е световен лидер в дистрибуцията на метали с продажби през 2007 г. за около 5.5 млрд. евро. Притежава над 250 филиала, а най-големите пазари на компанията са Германия, Австрия, Франция и Белгия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във