Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Китайска ИКТ компания проведе Глобална среща на върха за интелигентни градове в София

Китайска компания в ИКТ сферата проведе Глобалната среща на върха за интелигентни градове 2018 в София в рамките на Седмата среща на върха "16+1" и обяви сътрудничеството си с държави от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/. Участниците в Срещата на върха посетиха щанда на Huawei в София и се запознаха накратко с развитието на компанията в Централна и Източна Европа, съобщиха от компанията.

Гостите са научили повече за иновативните решения за интелигентни градове, които тя прилага в областта на информационните и комуникационни технологии /ИКТ/, за интелигентните методи за транспорт, образование, видео облачни услуги, 5G и национални мобилни мрежи. Демонстрирани са иновативни практики в областта на дигиталните трансформации и достижения в подпомагането на национални таланти в областта на дигиталните технологии, предаде БТА.

Сътрудничеството ще обхваща области като интелигентни градове, транспорт и образование, и цели да стимулира дигиталната трансформация и развитието на дигиталната икономика в тези държави.

В синхрон с все по-масовата дигитализация в световен мащаб компанията ще прилага най-модерни решения, за да развива кадрите в индустрията на ИКТ и дигиталната икономика. Тя ще работи със страните от Централна и Източна Европа, за да развие повече технологични таланти и да ги подпомогне да се възползват в максимална степен от дигитализацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във