Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

КИРКОВ ПОЕ ОТ МЪНЪРИ КАРАУЛА В БИБА

Канадският възпитаник Кирко Кирков наследи Джон Мънъри на президентския пост в Асоциацията на чуждестранния капитал в България (БИБА). Това стана на проведеното на 7 май в столичния хотел Шератон София Балкан общо събрание на асоциацията. Кирков е изпълнителен директор на Юнион Миниер Пирдоп Мед АД от 15 септември миналата година. Преди това той е председател на управителния съвет на Амилум-България АД (бившето Царевични продукти) - първото дружество, приватизирано от чуждестранен инвеститор у нас, също белгийска компания. След назначаването на Кирков в Пирдоп той остава член на надзорния съвет и на Амилум. Очевидно новият председател на БИБА е високо ценен сред белгийските инвеститори в нашата страна.
Изпълнителният директор на Радиотелекомуникационна компания (която притежава търговската марка Мобиком) Джон Мънъри се оттегли от поста, който заемаше досега, със специално писмо до членовете на БИБА. В него той обяснява, че осем години лидерска позиция в асоциацията са му достатъчни. Въпреки това Мънъри остана член на управителния съвет на организацията. Заедно с него в директорския борд на БИБА бяха избрани изпълнителният директор на пивоварната Загорка Димитър Алексиев, Томас Хигинс от Българо-американска кредитна банка (БАКБ), Стивън Щраус от Интернешънал комършал банк, Емилиян Абаджиев от Метро кеш енд кери и Радко Стаменов от Шел България.
Събранието на БИБА бе уважено от президента Петър Стоянов. В продължилата час и половина реч той с патос обеща, че предстоящите избори могат да се окажат лична драма за някои, но не и за България. Държавният глава похвали инвеститорите, че с присъствието си у нас налагат добрите стандарти за правене на бизнес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във