Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кирил Петков ще посети Садово

Премиерът Кирил Петков ще посети днес Садово, където ще се срещне със земеделски производители, чиято реколта е силно засегната от падналата градушка. Премиерът Петков заедно с министъра на земеделието Иван Иванов, който също ще бъде в Садово, ще дадат пълна информация за това как ще бъдат компенсирани щетите.

В неделя земеделският министър увери, че земеделците, пострадали от градушката, ще бъдат обезщетени. Тази година в държавния бюджет са предвидени 5 млн. лв. за обезщетения на земеделски стопани в резултат на неблагоприятни климатични условия, поясни той. И добави, че какви средства ще получат, зависи от това какви площи ще бъдат заявени.

Аграрният министър каза, че по време на силната буря в района на 31 май е имало забрана за изстрелване на противоградни ракети в продължение на 15 минути заради прелитане на пътнически самолет. В този период е паднала градушка, която е унищожила реколтата на стопаните. Иванов подчерта, че държавата стои зад земеделците и че те нямат основания за притеснения, че няма да бъдат обезщетени. И припомни, че при доказано 100 процента увреждане на продукцията, обезщетението покрива до 80 процента от разходите по методика, която работи от години

Facebook logo
Бъдете с нас и във