Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кирил Петков се срещна с представители на Google и Аmazon

Министърът на икономиката Кирил Петков се срещна с вицепрезидент “Продажби” за региона на Европа и Близкия Изток на Amazon Web Services .
S 250 8a4f2beb 7116 4c94 b647 51a432d0ba10

Министърът на икономиката Кирил Петков се срещна с вицепрезидент "Продажби" за региона на Европа и Близкия Изток на Amazon Web Services по време на Бизнес форума в рамките на Инициативата "Три морета".

На срещата, която е първата официална в България с представители на компанията, бяха обсъдени перспективите пред дигиталната икономика на страната ни и българския бизнес.
Икономическият министър и представителите на Amazon се обединиха около възможности за съвместни инициативи, съобщават от Министерството на икономиката. 

Министър Петков е проведeл среща и с представители на Google. Те са оценили положително инициативите на компанията в България в областта на дигиталното образование и обучението в дигитални умения за българските бизнеси.

По време на срещата са били обсъдени публичните политики в дигиталната сфера и различни възможности за съвместни проекти и инициативи у нас.

Още преди месец, когато служебният министър заяви, че инициативата "Три морета" ще ни помогне да поканим компании от ранга на Google и Amazon за пръв път в България. А по този начин се цели да бъдат увеличени инвестициите в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във