Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кирил Петков назначи тримата си заместници

Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков ще има трима заместник-министри - Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова, съобщиха от пресцентъра на служебното правителство.

Ирена Младенова два пъти е заемала поста заместник-министър в рамките на две служебни правителства – през 2013 година в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, и през 2014 година – в Министерството на икономиката и енергетиката. Тя е дългогодишен преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава образователно-квалификационна степен магистър по специалността „Стратегическо управление“ от СУ „Св. Климент Охридски“.

Калина Константинова е била икономически съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма през 2013 година, а в периода 2014 г. – 2017 г. е съветник в кабинета на вицепремиера по коалиционната политика и публичната администрация. Тя е магистър по Устойчиво развитие от „London School of Economics“.

Яна Балникова е заемала ръководни длъжности в компании от частния сектор, като през последните четири години се занимава с развитието на стартъп проекти. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски“ и Американския университет в България.

От длъжността заместник-министър на икономиката са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във