Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кирил Домусчиев: По мнение на КРИБ протестите са недопустими

S 250 985cc5dc 019c 4c2f 89b6 40b467e78efa
S 250 c7f2794c e342 482c a08b a87a9b1c4cc2

Очаква се средната работна заплата да продължи да нараства през следващата година, както и ръстът на БВП. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев, който заедно със синдикатите проведе среща с премиера, съобщава БГНЕС

От КРИБ са категорични, че ще продължат да настояват да има реформи в образованието и да се преквалифицират кадрите. Според тях протестите в страната са недопустими и трябва да спрат, за да не се пречи на икономиката. "Изказахме едни опасения пред правителството, че тези протести, които вървят в страната от малък брой хора, защото всеки може да види по телевизията, на различни места са се събрали по 30-40-50 човека, са недопустими. По мнение на КРИБ трябва да се вземат мерки и това да не затруднява икономиката и гражданите. Не може да се блокират магистралите и да спират нашите тирове, да спират хората да се приберат в дома си", каза още Домусчиев.

"На българския пазар не достигат 120 000 души работна ръка. Нашето предложение е, че можем да внесем от Украйна и Молдова", съобщи на пресконференция лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща с премиера в Министерски съвет.

Бизнесът е обсъдил и енергийните проблеми и цели, които преследва държавата. Една от темите е предстоящата среща в Катовице, на която ще бъде обсъден Пактът на ООН за климата. Страната ще се представлява от държавния глава Румен Радев.

Синдикатите и бизнесът са категорични, че президентът трябва да защити интересите и запазването на българския въгледобив. Проблемите на сектора ще се обсъждат и другата седмица отново при премиер.

Вицепремиерът Томислав Дончев отбеляза, че съществени въпроси, като тези на енергетиката и социалната политика, се обсъждат и в Тристранката не само в политическите редици. Такива теми ще бъдат регулярно на дневен ред пред социалните партньори и занапред.

Facebook logo
Бъдете с нас и във