Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кипърската "Потамиро лимитид" вече е едноличен собственик на "София Хотел Балкан" 

Договорът за прехвърляне на акции, с който кипърската фирма "Потамиро лимитид" ще придобие непряк едноличен контрол върху "София Хотел Балкан", е финализиран на 3 септември, съобщиха от туристическото дружество. Цената е платена и са изпълнение всички други уговорени условия. 

Припомняме, че на 1 юни е бил сключен договор за прехвърляне на акции, по силата на който "Потамиро лимитид" - Кипър ще придобие 500 поименни акции от капитала на "Наранджила къмпани" - Либерия, представляващи 100% от капитала на последното. От своя страна "Наранджила къмпани" е едноличен собственик на 500 поименни акции от капитала на "Бандола пропъртис лимитид" - Маршалски острови или 100% от последното. В същото време "Бандола пропъртис лимитид" притежава 4 605 459 обикновени поименни акции с право на глас от общото събрание на "София хотел Балкан" АД, представляващи 87.49% от капитала на хотела в София. Като следствие от всичко това "Потамиро лимитид" придоби непряк едноличен контрол върху "София Хотел Балкан". 

"Бондола Пропъртис" е най-големият акционер в софийския хотел. Дял в дружеството има и кипърската "Кокари", собственост на Йоанис Даскалантонакис, който пък е представляващ "София Хотел Балкан".

Петзвездният хотел "София Хотел Балкан" АД в центъра на столицата предлага хотелиерски услуги.

Операцията няма да окаже въздействие върху нито един продуктово-географски пазар в страната.

"София Хотел Балкан“ е част от "Luxury Collection" на световната хотелска верига Marriott.

Facebook logo
Бъдете с нас и във