Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Километрични опашки по граничните пунктове

Опашките от чакащи автомобили на ГКПП "Малко Търново" са следствие на засилен трафик от българска страна в посока Турция, който надвишава капацитета на пункта. На "Малко Търново" колоната от леки автомобили на изход е дълга около километър.

Властите уведомяват, че се извършва оптимизиране на организацията и работата на граничния пункт с оглед по-бързото преминаване на натрупалите се автомобили. Засиленият трафик по граничните пунктове се наблюдава често в неработни дни и официални празници, съобщават от консулството.

Очаква се в следобедните часове трафикът да се обърне в посока от Турция към България. Граничните власти уверяват, че имат готовност да пропускат автомобилите за оптимално кратко време, посочиха от МВнР.

На българо-турската граница на ГКПП "Капитан Андреево" има образувала се колона от около пет километра от товарни автомобили на изхода, съобщиха още от МВР.

На ГКПП "Лесово" се е образувала колона от около два километра от товарни автомобили на изход.

На българо - гръцката граница на ГКПП "Капитан Петко Войвода", "Кулата" и "Маказа" има интензивен трафик на изход. Интензивен е трафикът на изход и на българо - сръбската граница на ГКПП "Калотина".

Facebook logo
Бъдете с нас и във