Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КФН разреши „Еврохолд“ да събере всички акции на „ЧЕЗ Електро“ и „ЧЕЗ Разпределение“

„Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани” Б.В. - Нидерландия, дъщерно дружество на „Еврохолд България“ АД,  получи разрешение от Комисията за финансов надзор да публикува търгови предложения за изкупуване на акциите на останалите акционери в двете й дъщерни дружества - „ЧЕЗ Електро България” АД  и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Решението на регубатора е от днес.

Двете оферти са подготвени съгласно изискванията на чл. 149а, ал. 1 от Закона за публично предлагане на ценни книжа за събиране акциите и на малките инвеститори, които не са участвали в първоначлното търгово предложение.

Плановете на мажоритарния собственик са след приключване на тази процедура да поиска отписване на тези фирми от регистъра на публичните дружества, който се води от Комисията за финансов надзор.

„Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани“ ще закупи чрез инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД общо 20 581 броя акции (1.07%) от капитала на „Електроразпределителни мрежи Запад“ АД (с предходно наименование „ЧЕЗ Разпределение България“ АД) от останалите акционери на дружеството.
Другото търгово предложение от „Ийстърн Юръпиън Електрик Къмпани“ е за закупуване чрез инвестиционен посредник „Евро-Финанс“ АД на 154 броя акции (3.08%) от капитала на „Електрохолд Продажби“ АД (с предходно наименование „ЧЕЗ Електро България“ АД), които не притежава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във