Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР започва проверки на трите ЕРП-та за зимния сезон

Със заповед на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов експерти на енергийния регулатор започват проверка на готовността на трите електроразпределителни дружества за предстоящия зимен сезон – „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, "Електроразпределение Юг" ЕАД и „Електроразпределение Север“ АД, съобщиха от пресцентъра на енергийния регулатор.

Проверката е на основание правомощията на КЕВР съгласно Закона за енергетиката и е част от утвърдения график за извършване на планови проверки през 2019 г. във връзка с изпълнението на лицензионните задължения на енергийните дружества в сектор „Електроенергетика“.

Плановите проверки на трите електроразпределителни дружества стартират на 3.10.2109 г. по утвърден график. Инспекциите включват проверка на място на състоянието на съоръженията в районите, откъдето периодично постъпват сигнали и жалби на потребители за влошено качество на електрическата енергия.

От дружествата е изискано в срок до 25.10 т.г. да предоставят в регулатора пълна информация за постъпилите при тях жалби за качеството на доставяната електроенергия за периода 1.01.2018 г - 30.09.2019 г. Данните трябва да включват анализ на предприетите от дружествата мерки по тези жалби, както и постигнатите резултати. Експертите на КЕВР ще проверяват и до каква степен дружествата - лицензианти са изпълнили дадените им от регулатора задължителни указания по жалбите, свързани с качеството на електрическата енергия.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във