Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР започва извънредна проверка на "Топлофикация - Перник"

Във връзка с постъпили сигнали за нарушено топлоподаване към клиентите на "Топлофикация – Перник" АД, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов издаде заповед за извънредна проверка на топлофикационното дружество. Предмет на проверката е да се установи основателността на жалбите и ако те бъдат потвърдени – какви действия са предприети от "Топлофикация – Перник" АД.

След приключване на проверката в "Топлофикация – Перник" АД, проверяващият екип от експерти на КЕВР ще изготви доклад по реда на Закона за енергетиката, резултатите от който ще бъдат обявени от Комисията.

Вчера кметът на Перник подаде сигнал в Комисията за енергийно и водно регулиране за липса на парно, а „Топлофикация”- Перник твърди, че парното работи.

Кметицата на Перник Вяра Церовска обяви във вторник, че „Топлофикация”- Перник не изпълнява задълженията си системно.

От „Топлофикация” заявиха, че парно не е имало само последната събота заради авария и тази сутрин заради превключване на мощности. 

„В момента парното е в нормални граници в целия град, така че няма причина да се говорят бомбастични неща, да се разпускат училища и детски градини.  Конфликт между „Топлофикация” и общината има и той е провокиран от това, че ние си търсим неразплатените средства от общината към нас за последните години.  По наши изчисления над 3 милиона лева.  Кметската управа твърди, че не ни дължи тези пари и от там имаме конфликт”, е позицията на инж. Любомир Спасов – директор на „Топлофикация” – Перник. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във