Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР също ще се включи в проверката на сметките за парно

Председателят на КЕВР Иван Иванов

"Прави се проверка на топлофикациите за начина, по който са формирали ДДС във фактурите, но не се прави от КЕВР." Това уточни пред репортери председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Той обаче добави, че ако проверката не даде нужния резултат, комисията със сигурност ще се намеси. Иванов отбеляза, че повишението на цените за софийските потребители на топлинна енергия до голяма степен се дължи и на "крайно неправилното" преустановяване на пазарните механизми за ценообразуване с въведения мораториум. "Шест месеца замразяване на цените неизбежно доведе до повишаване с 39% на цената на топлинната енергия за София", обясни председателят на КЕВР.

Преговори с "Газпром" няма да доведат до търсения резултат, счита Иванов за газовите доставки. "Подробностите са от всякакъв характер - технически, икономически, финансов и геостратегически", подчерта той.

Предстои днес (31 август) енергийният регулатор да обсъди исканото от "Булгаргаз" увеличение на цената на природния газ с 6% от 1 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във