Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР ще проверява районите с прекъсване на тока

Върховна административна прокуратура поиска от председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране да бъде извършена проверка на състоянието на енергийните съоръжения в районите, в които периодично постъпват сигнали за влошено качество на електрическата енергия, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От държавното обвинение припомнят, че КЕВР текущо контролира изпълнението на лицензионната дейност в тази област.

Според Закона за енергетиката регулаторът текущо контролира изпълнението на лицензионната дейност в тази област, включително изпълнението на изискванията за сигурност на доставките на електрическа и топлинна енергия или природен газ и за ефективно използване на енергията и енергийните ресурси. Спазването на разпоредбите на закона, обезпечаващи сигурността на снабдяването, непрекъснатостта и качеството на електрическата енергия са от изключителна важност за обществото в условията на предстоящ зимен сезон, гласи съобщението.

Резултатите от проверката следва да се обобщят в доклад, който да съдържа направените констатации и предприетите мерки от КЕВР, както и да се посочат евентуални случаи с данни за извършени престъпления, които да бъдат изпратени на съответните прокуратури или органи на МВР.

Facebook logo
Бъдете с нас и във