Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР направила политическа услуга на бившите управляващи

Вървим към сценарии "политическа услуга". Комисията за енергийно и водно регулиране и Иван Иванов сега трябва да си платят за политическата услуга, която са направили на управляващите по време на четвъртото тримесечие на 2016 година. Това каза пред БНР бившият член на КЕВР Еленко Божков. Според него комисията е осигурила една комфортна обстановка преди изборите.

"Моите лични подозрения са, че с това вдигане с 30% се дава възможност на едно ново правителство да реагира и да се свалят цените. След последните предложения на "Газпром", адресирани към България, Литва, Латвия и Полша на практика цените на природния газ ще могат да се свалят с около 40%", обясни енергийният експерт.

Голямата беда от увеличението на цената на газа, ако то се състои в пълната му сила и не се появи добрият цар в бяло, който да намали цените след около месец например, ще бъде в това, че на производителите на плодове и зеленчуци по оранжериен способ ще им бъде много трудно да задържат цените. Ще последват неприятни сцени на фалити, добави Божков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във