Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР: Жалбата на Манолова е неоснователна

Шефът на КЕВР Иван Иванов определи като неоснователна жалбата на омбудсмана Мая Манолова срещу решението за поскъпването на цената на природния газ. Вчера Манолова заедно с представители на Сдружение "Федерация на потребителите в България" и Сдружение "Гражданско движение ДНЕС" внесоха жалба в Административен съд София-град срещу КЕВР заради шоковото увеличение на цените на природния газ от 1 април 2017 г. с близо 30 на сто.

Това поскъпване ще доведе до повишаване на цената на парното и топлата вода с между 18 и 38% в страната и увеличение на цената на електроенергията за битовите клиенти с около 1%. Омбудсманът Манолова е категорична, че решението на КЕВР е незаконосъобразно. Тя подчерта, че не е проведено обществено обсъждане, което е съществен елемент от процедурата по решението. По думите ѝ самото решение е немотивирано и липсват аргументи защо цената на природния газ на световните пазари се повишава с 15%, а в България с близо 30 на сто.

"Запознах се с мотивите. От друга страна в съответствие с българските закони очакваме съдът да се произнесе. Имаме пълно доверие в съда и в решенията, които той ще вземе", коментира на свой ред Иванов. Той посочи, че твърденията на Манолова, че КЕВР работи в интерес на „Топлофикация-София“, също са неверни и неоснователни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във