Банкеръ Daily

Управление и бизнес

КЕВР изиска от “Топлофикация София” да даде пълна информация за плановите ремонти

Иван Иванов, председател на КЕВР

„Топлофикация София“ трябва да предостави на Комисията за енергийно и водно регулиране информация за предстоящия ремонт на магистрален топлопровод и подпорни арматури, който ще остави четири софийски квартала за два месеца без топла вода.

"Във връзка с публикувания график на „Топлофикация София“ за извършване на планови ремонти на топлопреносната мрежа и постъпили в КЕВР възражения на засегнати потребители от столични райони относно продължителността на ремонтните дейности, председателят на Комисията доц. Иван Иванов изиска от ръководството на дружеството да предостави изчерпателна писмена информация по въпроса", се казва в съобщението на енергийния регулатор.

В публикации в национални медии и в жалби до КЕВР жители на кв. „Студентски град“, кв. „Витоша“, кв. „Малинова долина“ и кв. „Дървеница“ настояват срокът на ремонтите да бъде значително съкратен. Поради ремонтите кварталите ще останат без топла вода от 15 юни до 15 август. Най-недоволни са в  „Студентски град”, където живеят около 40 000 студенти, а общо жителите на квартала са 100 000 души. 

Очаква се в тридневен срок „Топлофикация София“ да представи на енергийния регулатор информация за технико-икономическата обосновка на планираните строително-монтажни дейности, необходимостта от тяхното извършване, включително и да разясни извършената подготовка на разрешенията за строеж и подписаните договори с фирми –изпълнители.

От дружеството е изискана и информация за броя на засегнатите абонатни станции, както и за броя на клиентите в засегнатите квартали.

Комисията съобщава още, че с оглед на възникналото обществено напрежение, КЕВР настоява „Топлофикация София“ да предостави информация относно възможностите за оптимизация на планираните дейности с цел тяхното изпълнение да бъде максимално ускорено.

Facebook logo
Бъдете с нас и във