Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Кастинг за хигиенисти в НОИ

Комплексното почистване на сградата на Националния осигурителен институт на столичния бул. Александър Стамболийски през следващите две години ще струва над 260 хил. лева. За избора на фирма, която да се грижи за хигиената в централното управление на института, е обявен конкурс и победителят ще стане ясен още идната седмица.


Решението на оценителната комисия пък ще зависи единствено от предложената цена. Но задачата пред избраното дружество никак няма да е лесна. Сградата на НОИ е с площ от близо 16 000 кв. м и в нея работят стотици чиновници. Всекидневно ще трябва да се почистват 378 стаи с настилка от ламинат, 19 коридора, 17 фоайета и две големи мраморни стълбища. Освен това има и пет зали, както и цяла телефонна централа. Списъкът продължава с 31 тоалетни, които е необходимо да се измиват и дезинфекцират поне два пъти дневно.


От НОИ са направили сметка, че за месец употребяват около 70 л течен сапун и 900 ролки тоалетна хартия. За тези всекидневни дейности ще се грижат минимум 24 души.


Два пъти седмично пък ще се чистят архивите и гаражът, както и коридорите на сутерена. Веднъж в месеца ще се лъскат и прозорците, чиято обща площ е 7000 кв. метра. Помислено е дори за мокетите, като изискването е да се перат два пъти годишно.


Сега Централното управление на НОИ се чисти от Темиза ООД на Ивайло Зафиров и Митко и Теодора Джоргови. За услугите си фирмата ще получи 61 800 лв. без ДДС. През 2010-а пък за тази цел бяха платени около 75 хил. лв. на една от най-големите компании в бранша - Бориван, на Борис Борисов и Донка Янкова. През последните две-три години тя е чистила и териториалните поделения Социално осигуряване на Национален осигурителен институт в Перник, Кюстендил, София област, Плевен и Търговище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във