Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Карантината в Банско пада на 31 март

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя карантината над курорта Банско. Карантината се вдига, считано от 19.00 часа на 31 март.

Същевременно чрез заповедта си Ананиев разпорежда на територията на град Банско да се прилагат всимки противоепидемични мерки, разпоредени за територията на Република България. Хората могат да излизат, но при спазване на всички необходими мерки за безопасност.

Карантината в Банско бе наложена преди 14 дни. 

“След отпадането на карантината, ще трябва съвместно с всички държавни структури и институции да направим всичко възможно, за да излезем от тази криза и по най-бързия начин малките и средни предприятия на територията на града да заработят. Дали ще бъде в нормален ритъм или при малък състав и съответните ограничения, това вече е въпрос на организация“, каза кметът на града Иван Кадев.

Очаква се тепърва хотелите, ресторантите, малкият и среден бизнес да отчетат ефекта от двуседмичната карантина, която съвпадна с края на зимния туристически сезон.

В Банско чакат и група сезонни работници. Двете седмици в курорта хората са изкарали на квартири, а има и такива, които са нощували в осигуреното от общината общежитие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във