Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Каракачанов ще се вихри и в музикалния бизнес

"Фондация  ВМРО", която се управлява от лидера на воеводите и сегашен  военен министър  Красимир Каракачанов се е ориентирала към ... рок-клубовете.

Най-богатата партия, чиято имотна партида изобилства от обекти за милиони в цялата страна, а черешката на тортата й е  безцената сграда на централната столична улица „Пиротска“ № 5, е взела решение да печели от рок-концерти.

Това се е случило  с любезното съдействие на главният архитект на София Здравко Здравков . Преди месец той  е сменил предназначението на настанения доскоро там магазин за дрехи на партерния етаж и там вече се вихри   Рок-клуб "Мюзик джем“

От информацията за издаденото и вече влязло в сила строително разрешително става ясно, че става дума за разгърната застроена площ  от 1479. 5 кв.м. със също толкова голям сутерен . Странно обаче защо самото строително разрешително не е публикувано на официалната страница на Направление „Архитектура и градоустройство“ . А още по-странно е , че то е ...подменено с друго,  което се отнася за  жилищната  сграда в 10-ти микрорайон на...кв. „Люлин“.

Може би това  да е техническа грешка, но тя очевидно е повторена няколко пъти, тъй като при проверка по датата и номера на неговото издаване - резултът е  все същият.

Но може и да не е. Просто това е начинът да се парира нечие "нездраво" любопитство с цел да се разбере какво точно е съдържанието на реалното разрешение. Очевидно всичко е вървяло със  завидни за нашенската действителност темпове, защото от клюкарника "Фейсбук" научаваме, че само ден след влизането в сила на строителното разрешение - на 24 януари, вече е имало "взривяващо парти 21 YEARS HMSU with ANDY C"....

Кога младите воеводи са успели да направят ремонта и да префасонират магазина за дрехи в рок-клуб остава  само да гадаем.

Тук е моментът да  споменем факта, че мястото под сградата  преди десетилетия  е дарено  от Столична община на някогашния Македонски научен институт  при  условието върху него да бъде построена   сграда, която да обслужва  културно-просветната дейност на  хилядите македонски бежанци в българската столица. Строежът започва през втората половина на 30-те години на миналия век, но е завършен окончателно едва през 90-те му години.

Дали  този акт на  арх.Здравков, пък не  цели да модернизира  културно-просветните отношения между нашенци и  македонци  у нас?!

А и  бизнесът на  рок клубовете е доста по-печеливш ....

Facebook logo
Бъдете с нас и във