Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Каракачанов: Другата седмица възобновяваме преговорите за новите кораби на ВМС

На 16 юни се възобновяват преговорите за изграждането на новите многоцелеви патрулни кораби за ВМС. Останалите проекти за модернизация - за авиацията и сухопътните войски, също продължават. Това увери във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства във Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров” на ритуала в Деня на курсантското  самоуправление, при който петокурсници поемат управлението на най-старото военно училище у нас. Освен модернизацията на армията Каракачанов коментира и повишаването на заплатите на военните догодина с 10 процента, както и предвидeното  увеличение на бюджета за военните училища.

Министър Каракачанов се надява преговорите по детайлите на договора за новите патрулни кораби за флота да минат успешно, като обясни, че забавянето на разговорите с фирмата-победител е заради пандемията от коронавирус.

Той коментира и състоянието на авиацията. "Докато не се превъоръжим с нови изтребители, МиГ-29  остава основният вариант", посочи министърът. "Няма да позволим авиацията ни да бъде приземена", категоричен е Каракачанов.

По-късно министър Каракачанов откри Център за обучение с корабни спасителни средства на Висшето военноморско училище.

Facebook logo
Бъдете с нас и във