Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Караджов разговаря с транспортния бранш за тол системата

Вицепремиерът и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов провежда среща за тол системата с представители на транспортния бранш. Министърът предложи тезите и аргументите към тях, които възникнат по време на разговора, да бъдат записвани. По думите му така ще може да има обратна връзка под формата на становище от експертите на Министерството.

Едно от предложенията, направени от Васил Пиронков, председател на Управителния съвет на Камарата на автобусните превозвачи, е тол тарифите да бъдат въведени поетапно, с проценти увеличения в различен период. Цветин Тодоров от Националното сдружение на българските спедитори предложи няколко групи мерки. Първата е за намаляване на инфлационния индекс в резултат на прилагането на тол системата – за автобусните и товарните превози, като се предлага запазване на тол таксите в сегашния им размер до края на 2022 г.

Другите мерки са свързани с механизми за увеличаване на приходите от тол такси и за предвидимост, като се визира прилагане на тол системата във времеви хоризонт. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във