Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Караджов: Надявам се на следващата среща никой да не се сърди

Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов увери, че управляващите са чули ясно какво са им казали превозвачите и държавата ще помисли върху исканията им. Малко по-рано от бранша напуснаха ядосани срещата при премиера Кирил Петков

Запитан дали ще има мораториум върху тарифите на тол системата и поскъпването на горивата, Караджов отговори, че трябва да се помисли, колкото време е нужно. "Ще имаме следваща среща, надявам се на нея никой да не се сърди, да се изслушваме и никой да не си ходи", допълни той. Министърът заяви, че много детайлно трябва да се разгледа искането на превозвачите за намаляване на акциза на горивата. Според бранша Европейската комисия позволява той да се свали с 50%. "Експертите засега казват, че не е възможно", поясни вицепремиерът.

Запитан наистина ли Петков е казал на превозвачите: "Няма пари", Караджов отвърна: "Не помня всяка фраза на премиера, но че средствата във всяка една държава не достигат не е тайна." "Претенциите на превозвачите не са лишени от логика, но какво от исканията им може да бъде подкрепено и какво е редно, ще стане ясно в следващите седмици. Протестите са право на всеки", допълни регионалният министър и добави, че протестните действия изобщо не го смущават. 

Вицепремиерът ще продължи да отстоява искането си тежкотоварните камиони да плащат тол такса, тъй като "тази ваканция за тях" е била твърде дълга и тя "трябва да бъде прекратена на 1 юли". "Това е становището ми като министър на българските граждани. Няма да се огъна слабохарактерно. Трябва да се мисли за интереса на България", категоричен е Караджов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във