Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Караджов: До момента реагираме адекватно на кризите

"Смятам, че до момента реагираме адекватно на кризите, които се стовариха. Не съм видял нещо да спъва моята работа или да се спъва работата на някого от колегите. Това, което ни спъва, са множеството кризи – криза с война, която е на 300 км от нас, криза за зърното, за държавния резерв, който се състои от много елементи и тези заседания се проведоха доста експедитивно." Това заяви регионалният министър Гроздан Караджов.

Той посочи, че през първият месец от управлението си почти не е сменял никакви кадри от предишното правителство, няколко от кадрите сами са напуснали, изискванията са станали различни, а някои от тях са се представили зле. "Намерихме в чекмеджето на един от служителите необработени сертификати, което означава документи за извършена работа по текущ ремонт и поддръжка от 2021 г. на скромната стойност от 140 млн. лева", каза министърът пред bTV.

По-рано днес служители и работници на „Автомагистрали – Черно море“ блокираха движението на АМ „Хемус“ в района на пътен възел „Белокопитово“. Протестът беше заради неизплатените от страна на държавата 27,6 млн. лв. за извършен миналата година ремонт на магистрала “Тракия”. Регионалният министър обясни, че това се е случило, „защото между момента, в който изразихме политическа воля да разплатим една немалка част, малко над половината от средствата, които се дължат по тези договори и приготвянето на документите се премина през няколко варианта, които закъсаха на техническо и юридическо ниво. Т.е. има спор в момента точно с какъв акт да се случи това нещо.“

Караджов обяви, че утре в 14 ч. ще финалната среща, на която ще се вземе окончателното решение по казуса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във