Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Капиталът на ВиК холдинга ще бъде изхарчен прозрачно, увери Нанков

Петя Аврамова и Николай Нанков

Зам.-регионалният министър Николай Нанков отговори на критиката на председателя на гражданското движение "Изправи се. БГ"  Мая Манолова, че 1 млрд. лева от ВиК холдинга ще бъдат изхарчени.

"Мая Манолова коментира теми, които явно не познава, една от които е темата за учредения ВиК холдинг. Неговото създаване беше решено през януари месец с една цел - да подобри управлението на сектор "ВиК", тъй като водата ще става все по-дефицитна стока", заяви Нанков.

Той подчерта в ефира на Нова телевизия, че нито един лев не е изхарчен.

"Не коментираме темата за администрация и автомобили. Парите ще бъдат изхрачени по максимално прозрачен начин, гарантираме. Харчовете ще са свързани единствено с подобряване на качеството на ВиК услугата - рехабилитация на водопроводни мрежи, откриване на нови водоизточници", обясни зам.-регионалният министър.

Според него, когато Манолова е коментирала водната криза в Перник, отново е използвала неточна фактология.

По-рано днес бившият омбудсман заяви, че не е било необходимо да се избира ръководство на държавния ВиК холдинг, тъй като тази структура ще е неефективна. По думите й, холдингът е "паразитен" и е излишен. Манолова е категорично против неговото създаване, а кризата в Перник е един от сериозните аргументи за това.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във