Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през НАП ще е изцяло електронно

Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през Националната агенция по приходите ще е изцяло електронно, през системата ИСУН, максимално олекотено и без предоставяне на документи. Това заяви на съвещанието днес при премиера Бойко Борисов вицепремиерът Томислав Дончев.

"Само да декларират обстоятелства. Все пак напомням, че става дума за НАП, която има огромен масив от данни за всяка компания. Тези обстоятелства, разбира се, ще бъдат проверявани впоследствие. Но целта е подкрепата да стигне максимално бързо до компаниите, които страдат от ограничителните мерки", обясни той.

От своя страна премиерът Борисов обяви, че с промени в Закона за извънредното положение бързината на подпомагането е гарантирана.

"Това е единственият най-бърз, светкавичен начин да стигнат парите до бенифициентите. Само че законът не позволяваше приходна агенция да стане разплащателна на практика и затова се наложи Дончев, Ананиев и Борисов да го вкарват в парламента, да го променим, за радост с болшинство", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във