Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Канадската компания Bombardier създава дъщерно дружество в България

Канадската компания Bombardier Transportation, която е един от лидерите в железопътния сектор, планира да навлезе сериозно в България с оглед модернизацията на железниците ни.

За целта Bombardier регистрира дъщерна компания у нас и открит офис за управление на проекти в София. Това ще позволи на дружеството да работи в близко сътрудничество с БДЖ, както и с местните партньори и доставчици, се казва в официално съобщение на дружеството до медиите.

"С оглед на провеждащата се мащабна железопътна модернизация в България, този нов офис бележи нов важен момент в ангажирането на "Бомбардие" с този развиващ се пазар. Вече имаме изградени стабилни работни отношения с българските железници чрез продължаващите и в момента проекти за сигнализация и на базата на обширния си портфейл от продукти и услуги, очакваме с нетърпение да допринесем още повече за развитието на железопътния транспорт и да подпомогнем възможностите в България", казва Ричард Хънтър, който отговаря за решенията по жп контрола в Bombardier Transportation.

Компанията успешно навлиза на българския пазар още през 2017 г., като монтира решението за магистрална сигнализация BOMBARDIER INTERFLO 200 по линиите Скутаре-Оризово и София Елин Пелин.

През 2019 г., компанията спечели договора по друг голям проект, за проектиране и изграждане на сигнализационната и телекомуникационна система INTERFLO 250 ERTMS Ниво 1 в участък от 300 км по ЖП линията Пловдив-Бургас – един от най-важните сигнализационни проекти в Европа през последните години.

Дружеството се управлява от членовете на съвета на директорите: Костел Антонело Гоцеа, Управителен директор, Марко Палацо, Управителен директор, Ерика Гомез, Директор и Даниел Пройчев, Директор. Тази група талантливи професионалисти с познаване на местния пазар, 2 няма търпение са продължи да допринася със своите експертни познания в областта на железниците в България като разшири присъствието на Бомбардие на този стратегически пазар.

Bombardier Transportation е дъщерна компания на корпорацията "Bombardier" със седалище в Берлин. Тя е глобален доставчик на решения в областта на мобилноста, като предлага продукти и услуги в железопътната промишленост. Това включва пълния спектър решения - от влакове, през подсистеми и сигнализация, до цялостни транспортни системи, технологии за електронна мобилност и услуги по поддръжка, базирани на данни. Компанията разполага с персонал от около 36 000 души, а продуктите и услугите ѝ са намерили приложение в повече от 60 държави.

Компанията е глобален доставчик на решения в областта на мобилността, като се явява лидер с най-разнообразната гама предлагани продукти и услуги в железопътната промишленост. 

Bombardier е със седалища в Монреал, Канада, Бомбардие, разполага с производствени и инженерни обекти в над 25 държави в сегментите авиация и транспорт.

Акциите й се търгуват на Фондовата борса в Торонто. За финансовата година, приключваща на 31 декември 2019 г., компанията обяви приходи от 15.8 милиарда долара. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във