Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кампания 2022 за директните плащания започна и онлайн

Земеделските стопани вече могат да очертават площите си в разработената от Държавен фонд „Земеделие” Система за електронни услуги (СЕУ). Това е възможно след издадената от изпълнителния директор на фонда заповед.

Всеки стопанин с активна регистрация в Система за електронни услуги може да въведе и изпрати към системата ИСАК, електронна информация за обработваемите площи и схемите за подпомагане, които заявява за настоящата кампания, в това число и пространствени данни за използваните парцели. Тя постъпва и се зарежда в системата ИСАК заедно със схемите и мерките, по които стопанинът кандидатства. След това кандидатът следва да посети лично общинската служба „Земеделие“, където е необходимо да провери дали данните му са коректно нанесени и да приключи заявлението си.

В кампанията през миналата година общо 2272 земеделски стопани се възползваха от тази възможност, а общата очертана от тях площ е в размер на 449 496 хектара.

Земеделски стопани, които все още нямат индивидуален профил, могат да получат достъп до СЕУ след регистрация в системата чрез подаване на заявка от секция „Потребителски панел“ на https://seu.dfz.bg/ и потвърждение за идентификация на кандидата чрез областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие".

При нужда от допълнителна информация за работа със СЕУ, потребителите могат да използват и платформата за „Въпроси и мнения“ от меню „Обратна връзка и помощ“, уточняват от държавния фонд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във