Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Камионът, взривил Кримския мост, никога не е бил в България

Взривеният Кримски мост

Във връзка със спекулациите и опитите България да бъде замесена с взрива на Кримския мост, по нареждане на служебния премиер Гълъб Донев бе извършена проверка от службите за сигурност. Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на България, която беше посочена като отправна точка за неговия маршрут.

Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна - членка на Европейския съюз, в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит. По време на престоя на въпросната стока у нас, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември в посока към държава, различна от Русия. От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион. Цялата информация по случая е предоставена на прокуратурата.

Правителството е категорично, че няма да позволи по никакъв начин страната ни да бъде свързвана с каквато и да е съпричастност към терористична дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във