Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Калоян Паргов: Абдикацията на Столична община е причината за последствията от пороя

Истинската причина за последствията от пороя в понеделник е в абдикацията на Столична община от решаването на този сериозен проблем. Вероятно и липсата на компетентност, бездействието, липсата на постоянна поддръжка и профилактика на канализационната мрежа в редица квартали и селища. А в други изобщо липса канализация, което е недопустимо за европейска столица в 21 век. Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите Калоян Паргов в началото на сесията на Столичния общински съвет.  

По думите му има нужда от редовно почистване на коритата на реките. Според Паргов последиците от бурята са и вследствие на некачественото строителство и ремонти при изграждането на инженерната и уличната инфраструктура. Той каза още, че за съветниците от групата на БСП всички проблеми, които предизвиква силен дъжд, като този в понеделник вечерта, не са просто случайни инциденти, а резултат на проявеното през годините системно недоглеждане от Столична община при управлението на града. „Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града ни за дни, а гражданите слушат едни и същи оправдания“, посочи Калоян Паргов.

От БСП-София настояват столичният кмет Йорданка Фандъкова да внесе за разглеждане в СОС програма за действия на Столична община с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеше с конкретни срокове и отговорници.

„В противен случай всеки дъжд ще се превръща в природно бедствие, а последиците върху собствеността на гражданите и причинените им неудобства ще остават за тяхна сметка. А ръководството на общината ще се опитва да даде поредната порция нелепи обяснения и оправдания“, изтъкна лидерът на столичните социалисти.

Той посочи, че съветниците от БСП искат, ако г-жа Фандъкова е готова, още днес да отговори на въпросите, които ѝ поставиха по-рано тази седмица. „В противен случай ще считаме това за опит за прикриване на безхаберното поведение от страна на поверената ѝ администрация“, категоричен бе Калоян Паргов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във