Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Какао бийч" и "Хедон" отварят врати

Вицепремиерът Валери Симеонов се похвали с "триумфална победа за държавата" срещу дискотеките "Какао бийч" (Слънчев бряг) и "Хедон" (Созопол). 

"Нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи", съобщи Симеонов във "Фейсбук". 

Той обяви, че  бургаският административен съд е отхвърлил единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така съдът е потвърдил законността на действията на РЗИ и МВР.

"По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона", заяви още вицепремиерът. 

"Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен", написа още Симеонов, завършвайки публикацията си с думите "И нощта става време за почивка! Нежна е нощта!". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във