Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Как да изглеждаме представително в корпоративния свят


Интелектът, уменията и способностите неминуемо са едни от задължителните критерии за успешна бизнес кариера, но има още един фактор, който в никакъв случай не трябва да пропускаме и да неглижираме, особено ако искаме заобикалящите ни колеги да ни възприемат с необходимата сериозност. Външният вид е от ключово значение във всяка една сфера, но е особено важен компонент, ако сме на ръководни позиции или се стремим към такива. В следващите редове ще уточним с какво допринася за развитието ни перфектният и поддържан външен вид и какви са изискванията за да бъде той такъв.


Ключът към увереността

Според различни проучвания, всеки човек, който е облечен подобаващо и има поддържан вид моментално печели вниманието и доверието на останалите, които го заобикалят или слушат. Костюмите и вратовръзките са нещо, без което не можем да си представим бизнес средите, но ако още има дни, в които се чудите необходимо ли е да полагате толкова усилия, то ето няколко факта, които ще ви мотивират и ще накарат тези колебания да изчезнат. 

Обличайки се по този начин, вие ще изглеждате представително, следователно ще се чувствате много по-уверени, което ще си проличи дори по походката ви. Влизайки в конферентната зала за бизнес среща, е много по-вероятно присъстващите да проявят интерес към думите ви и да ви изслушат, тъй като увереността ви ще си проличи още преди да сте заговорили. С безупречна визия, вероятността да сключите сделка или да създадете контакт с потенциални бизнес партньори се повишава значително.

Перфектният външен вид

Започваме с косата, тъй като дрехите далеч не са единственото изискване за представителен образ. Стегнатите, помпозни прически при дамите категорично не е нещото към което трябва да се стремите, а напротив, естественият вид на косата е на почит. С условието да бъде поддържана в перфектно състояния и да изглежда здрава и чиста, което може да бъде постигнато с правилните продукти https://makeup.bg/brand/425381/. Късата до средна дължина е златната среда. И не на последно място, цветът винаги трябва да е с перфектно покритие, особено що се отнася до корените. При господата късата, прецизна подстрижка винаги е гаранция за успешен вид. За тези които са по-смели в решенията си относно начина, по който изглеждат - с необходимите стилизиращи средства могат да придобият желания вид и отново да имат професионална визия.

Дрескодът неминуемо при мъжете се състои от костюм, риза и вратовръзка. При жените изборът може да варира отново между костюм, състоящ се от сако и пола, панталон или рокля, с дължина до коляното или малко под него. И за двата пола се отнасят изискванията кройката да пасва идеално и всеки шев или копче да бъдат на мястото си и да бъдат идеално изгладени, без нито една гънка.

Може ли външният вид да допринесе за повишение 

Отговорът е “да”! Максимата “Обличай се за работата/позицията, която желаеш” важи с пълна сила. Когато се обличате подобаващо, макар и да сте на по-ниска позиция в офиса, това ще ви накара да изглеждате по-уверени и ще бъде забелязано от работодателите ви. Отчитайки работните ви способностите, усилията, които полагате и резултатите, които постигате, представителната визия може да способства за издигане в йерархията.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във