Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кацаров се допита до бизнеса за предложените от Кунчев мерки

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и необходимостта от въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки служебният здравен министър Стойчо Кацаров е изпратил писмо до работодателските организации, браншови организации в туризма, ресторантьорството, хотелиерските услуги, организации в сферата на културата, спорта. В писмото се посочва, че през последната седмица нараства броят на положителните тестове за COVID-19, както и броят на хоспитализациите и починалите от коронавирусна инфекция. Това налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, за да се забави разпространението на вируса, да се избегне претоварване на медицинския персонал в болниците и да не се стигне до изчерпване на капацитета на здравната системата.

Министърът на здравеопазването се обръща към организациите с молба да се запознаят с предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев мерки и да изразят становище. В доклада си Кунчев на практика предлага почти пълно затваряне на редица бизнеси и преустановяване провеждането на масови мероприятия. Изключения ще има за 100% наличие у персонала и посетителите на зелен паспорт.

Организациите са поканени да дадат свои предложения и виждания за ограничаване на разпространението на вируса, което да е възможно най-щадящо за извършваните от тях дейности. Министър Кацаров очаква и предложения за това, какви биха били най-подходящите мерки за компенсация на засегнатите дейности, които да бъдат разгледани от ресорните министерства и ведомства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във