Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът ще направи промени в Списъка на държавите с пазарен риск

Правителството ще има редовно заседание чрез видеоконферентна връзка от 10 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.В предварителния дневен ред има седем точки.

Кабинетът ще направи промени в Списъка на държавите с пазарен риск по чл. 5, ал. 1 от Закона за експортното застраховане, приет с Постановление  № 124 на Министерския съвет от 2007 година. Вносител е министърът на икономиката.

Министрите ще обсъдят и проект на решение за учредяване на безвъзмездно право на прокарване в имоти - публична държавна собственост, предоставени за управление на Национална компания "Железопътна инфраструктура", в с. Бисер, Община Харманли, Област Хасково, в полза на "Българска телекомуникационна  компания" ЕАД. Документът се внася от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В дневния ред е и точката за даване на съгласие за отдаване под наем на недвижими имоти, собственост на "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД - София. Предложението се внася от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Министрите ще разгледат доклад за резултатите от участието на България в неформалната видеоконференция на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика, формат "Телекомуникации", проведена на 5 май. Документът се внася от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във