Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът ще гласува промени в програмата за безлихвени кредити

Служебното правителство ще обсъди  изменението програма за гарантиране на безлихвени кредити в защита на хора, лишени от възможността да полагат труд, поради пандемията от COVID-19 и за възлагане изпълнението ѝ на Българската банка за развитие. 

Кабинетът ще гласува и приемането на Годишен план за 2021 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021 - 2025 г. Дневният ред предвижда и създаване на Комисия по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и определяне на нейния състав.

На заседанието ще бъде разгледано и одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2021 г. за финансиране на дейностите по изпълнение на Национална научна програма „Върхови изследвания и хора за развитие на европейска наука“ (Вихрен).

Кабинетът ще обсъди отпускането на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г., както и одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2021 г. за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност.

Дневният ред предвижда и обсъждане на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и „Некст.е.Го България“ АД за изпълнение на приоритетния инвестиционен проект „Изграждане и управление на иновативен завод за производство на електрически автомобили e.Go в гр. Ловеч“ и за създаване на междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във