Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът променя план-сметката за разходите за изборите

Служебното правителство се очаква да обсъди и гласува днес промени в приетата от него план-сметка за разходите по подготовката и провеждане на извънредните парламентарни избори, насрочени за 2 октомври. Това предвижда програмата на правителственото заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 

На 4 август кабинетът одобри средства в размер на 70,5 млн. лева, но декларира готовност да осигури допълнителни средства при решение от страна на Централната избирателна комисия за въвеждане на видеонаблюдение в избирателните секции, както и при сключване на договори за логистика и техническа поддръжка на машините за гласуване, както и други материали и съпътстващи дейности. 

На заседанието си правителството се очаква да определи управител за България в Черноморската банка за развитие, на заместник-управител за България в Международния валутен фонд, управител за страната ни в Съвета на управителите на Международната инвестиционна банка, както и ръководител на Българската делегация в Съвета на Международната банка за икономическо сътрудничество и член на съвета.  

Проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2022 г. за финансово осигуряване на дейности по национални програми за развитие на образование също е включен в дневния ред. 

Заседанието започва в 10:00 часа. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във