Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът подкрепи осигуряването на допълнителни радиочестоти за мобилни услуги

България ще подкрепи осигуряването на допълнителен радиочестотен спектър за развитие на мобилните услуги в световен мащаб. Това е част от позицията, която бе одобрена от правителството днес, заедно със състава на българската делегация за Асамблеята по радиосъобщенията, 21-26 октомври и Световната конференция по радиосъобщения към Международния съюз по далекосъобщения, 28 октомври-22 ноември, които ще се проведат в Шарм Ел Шейх, Египет.

В документа се казва още, че освобождаването на радиочестотните ленти трябва да се извършва съобразно националните особености на отделните държави.

В одобрената от правителството позиция е представено становището на България по въпроси, свързани с нуждата от радиочестотен спектър за нови видове системи и услуги, както и от преразглеждане на процедурите за координация работата на спътникови, морски, въздушни и наземни радиослужби. Участието на български представители в работата на Асамблеята по радиосъобщенията и Световната конференция по радиосъобщения ще допринесе за отстояване на националните интересите при промени в планирането на честотните разпределения.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във