Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Кабинетът подари на Бургас имот за строежа на спортен и бизнес център

На изнесено заседание в Бургас кабинетът подари на общината имот за изграждането на многофункционален спортен, конгресен и бизнес център. „Арена Бургас“ ще струва 32 млн. лева, като през февруари правителството отпусна 5 млн. лв. от държавния фонд "Растеж и региони" за започване на строежа. По план мащабният проект трябваше да бъде завършен през 2015 година, но засега не се знае откъде ще дойде останалата част от финансирането.

"Арена Бургас" ще се простира в имот с площ от 8234 кв. метра и ще се намира в жк."Изгрев" в морския град. Той е застроен с пет сгради и на него местната власт ще има възможност да изгради многофункционален спортен, конгресен и бизнес център, посочват още от кабинета.

Ако бъде построена, "Арена Бургас" ще бъде единствената зала в България, която ще има модерна закрита лекоатлетическа писта. Капацитетът й ще е 6500 места и се предвижда залата да отговаря на всички изисквания за провеждане на местни, национални и международни състезания. Част от трибуните ще бъдат подвижни с дистанционно управление, така че залата да се преподрежда при спортни събития. Ще бъде изграден и тренировъчен блок, конферентни зали и площи за обществено обслужване.

Facebook logo
Бъдете с нас и във