Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът отпусна 438 хил. лева за заплати в ДКЕВР

Правителството отпуска допълнително 438 441  лева към бюджета на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева след края на днешното правителствено заседание. Причината е, че служителите в регулатора са останали без заплати за ноември и декември, заради одитите на трите електроразпределителни дружества - „Енерго – Про“, ЧЕЗ България и EVN България. Парите са изхарчени предварително, както се случва и в други ведомства, обясни Захариева.

Впрочем още в началото на октомври председателят на ДКЕВР Светла Тодорова съобщи за дефицит в бюджета на комисията в размер на 700 хил. лева. Тогава тя обясни, че одитите на електроразпределителните дружества са стрували около 200 хил. лева. По закон тази проверка трябва да бъде платена от дружествата, като те вече са превели средствата в държавния бюджет.

Захариева обаче обясни, че без актуализация на бюджета плащанията в различни системи стоят под въпрос.

На днешното си заседание министрите са отпуснали 950 хил. лева за обезопасяването на авариралия път, който е основна артерия до Банско. Това е единствената транспортна връзка, свързваща Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев с областния център Благоевград и най-прекия път към зимните курорти в Пирин.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във