Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът отпуска още 28 млн. лв. за НДК

Правителството отпуска 28 млн. лв. за увеличаване на капитала на НДК. При предишното увеличение на капитала на НДК одобрената сума не е била отпусната в пълен размер, затова се налага тази мярка. Това обяви министърът за председателство на ЕС Лиляна Павлова на брифиг след заседанието на кабинета.

"Средствата се отпускат за 4 важни компонента. Първият е за увеличение на допълнителни дейности, свързани с осигуряването на сключените вече договори за проектиране, строителство и ремонт на сградата на НДК. Отпускаме 7 млн. лв., които са били одобрени в предишно увеличение на капитала на НДК преди година и половина, но не са били отпуснати реално. Следващата стойност е малко над 7 млн. лв., които се предоставят на НДК, за да се анексира договорът за строителство и ремонт на сградата – за финансиране на всички дейности, които са допълнително възникнали или не са били предвидени в досегашния договор за строителство. Третият компонент включва сума в размер на 1,8 млн. лв. за допълнително анексиране на договора за озвучаване и изграждане на съответното оборудване за международния пресцентър. За последния компонент сумата е в размер на до 12 млн. лв. и е за изграждането на единна глобална система за сигурност. Това включва система за видеонаблюдение, система за управление и контрол на достъпа, допълнителна система, в която да са обвързани тези системи", обясни Павлова.

Министърът уточни, че ремонтите трябва да приключат на 30 октомври, за да може през ноември да бъдат тествани всички системи в сградата. 

Лиляна Павлова каза също, че ако са нужни допълнителни средства за подготовката за председателството, те ще бъдат предвидени в бюджета за следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във