Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът отпуска 2.6 млн. лв. за летището в Русе

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 2 665 500 лв. по бюджета на община Русе, предназначени за довършване на дейностите по възстановяване на инфраструктурата на летище в града и осигуряване на неговата експлоатационна годност.

Летище Русе има стратегическото значение и значителен потенциал за растеж като неговото възстановяване ще окаже съществено въздействие върху икономическото развитите на целия регион. Средствата са предназначени за изпълнение на техническите изисквания, което ще позволи възстановяване на полетите още в началото на 2022 г., отбелязват от Министерския съвет. 

В съобщението се посочва, че стратегическото разположение на град Русе е ключов фактор и възобновяването на дейността на летището ще допринесе в голяма степен за развитието на региона и за постигане на по-интегрирана и балансирана свързаност между видовете транспорт. Стратегическото местоположение на аеропорта дава възможност за комбиниране на железопътен, сухопътен, воден и въздушен транспорт, което е основен приоритет в политиката на правителството в този сектор.

Припомняме, че транспортният министър Николай Събев заяви преди дни, че работата по летището е свършена на 99%. Българският авиопревозвач Gullivair ще може да осъществява вътрешни полети от София до Русе от април следващата година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във