Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Кабинетът одобри проектите за ремонт на самолетите МиГ-29 и Су-25

Правителството прие проект за инвестиционен разход „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ- 29“. Основните параметри на проекта за инвестиционен разход са: брой самолети – 8; ориентировъчна цена - до 81 294 416 млн. лв. без ДДС.

Проектът за инвестиционен разход за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 е пряко свързан с изпълнението на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за ПВО на НАТО (NATINAMDS), като част от ангажиментите на България към Алианса по отношение на охраната на въздушното пространство.

Правителството одобри също така допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 45 739 959 лв., за сключване на договори за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 по рамково споразумение с AO „РСК „МиГ“. Средствата се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.

Също така беше одобрен проект за инвестиционен разход „Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25“. Изпълнението на Проекта ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигането до оперативна готовност за използване на същия за действия по земни/надводни цели – роля „Въздух - Повърхност“.

Правителството одобри също допълнителни разходи в размер до 82 510 000 лв. по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г., за сключване на договор/и за възстановяване на летателната годност на самолети Су-25. Необходимите средства за изпълнението на проекта се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2018 г.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във