Банкеръ Daily

Управление и бизнес

John Cockerill Defense предлага оръжейни системи за българските Сухопътни войски

John Cockerill Defense има интерес към процеса на модернизация на българските Сухопътни войски и предлага куполите си от серията 3000 за оръжейни системи на новите бронирани бойни машини за пехотата, съобщиха от компанията. Куполите с марката  Cockerill® са на въоръжение в редица армии и са в серийно производство. Белгийската компания представи пред медиите своите способности за участие в модернизацията на Сухопътните войски и разкри промяна в името и корпоративната идентичност. Известна през последните 200 години като CMI Defence, компанията се преименува на John Cockerill Defense и си поставя за цел да съхрани изграденото наследство, разширявайки стратегическите си партньорства.

John Cockerill Defense не навлиза тепърва в България - още от 2010 г. насам фирмата разполага с активни местни доставчици за своите продукти. "Сега като естествена следваща стъпка в тези отношения имаме стремежа да разширим работата си тук и да изградим ново дългосрочно партньорство, което ще допринесе за подобрената боеготовност на Сухопътните войски", обяви Беър Мидкиф, вицепрезидент маркетинг и продажби на John Cockerill Defense за Централна и Източна Европа.

Белгийската компания разработва, произвежда и интегрира куполи и оръжейни системи, които са сърцевината на всяка бронирана бойна машина. По думите на Мидклиф куполите от серията 3000 на John Cockerill Defense се предлагат на българските Сухопътни войски от финландската компания Patria с нейната бронирана машина AMV и от френската фирма NEXTER за нейната 8х8 бойна машина NEXTER Véhicule Blindé de Combat d'Infanterie (VBCI).

По време на събитието беше обявено и че българската компания OPTIX официално е призната за квалифициран доставчик на John Cockerill Defense. OPTIX е първата компания, сертифицирана под новото наименование на John Cockerill Defense и занапред ще бъде основен доставчик за ключови сфери в работата на John Cockerill Defense като системите за прицел и електронно наблюдение. Партньорството между двете фирми не зависи от развитието на проекта на Сухопътните войски.

Промяната на името влиза в сила от 16 май 2019 г., като новото име е вдъхновено от основателя на компанията. През 1817 г. Джон Кокерил полага основите на фирмата John Cockerill & Cie., която се превръща във вертикално интегрирана компания за металургия и машиностроене. "Новото име отразява в себе си иновациите, предприемаческия дух и качеството на работа, които са изградили нашата компания в последните две столетия", обясни вицепрезидентът на John Cockerill.

John Cockerill Defense е част от корпоративната група на John Cockerill, която развива своята дейност в ключови сектори като енергетика, промишленост, околна среда, услуги и отбрана. John Cockerill Defense покрива целия процес по проектиране, разработване, въвеждане в експлоатация и поддръжка през целия жизнен цикъл на оръжейните системи с марката Cockerill®.

Днес компанията работи в региони от целия свят - Белгия, Бразилия, Франция, Индонезия, Полша, Саудитска Арабия, ОАЕ, Испания, САЩ и Сингапур.

Facebook logo
Бъдете с нас и във