Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Животновъдите получиха над 4,3 млн. лева обвързано подпомагане

Над 4,3 млн. лева бяха преведени от Държавен фонд „Земеделие“ на 2 841 животновъди.

По Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони подпомагане от общо 3 787 448 лева получиха 2 603 фермери. Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно е 55 лв. Още 532 445 лева субсидии бяха разпределени между 273 стопани по Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони  за Кампания 2018. Ставката за плащането на едно допустимо за подпомагане животно е 269,73 лв.

Право на подпомагане по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки в планински райони имат земеделски стопани, чиито стада наброяват от 10 до 49 овце-майки и кози-майки заедно или поотделно. По Схемата за обвързано подпомагане за млечни крави в планински райони се подпомагат животновъди, които отглеждат от 5 до 9 млечни крави.

Земеделските стопани, кандидатствали по двете схеми на обвързана подкрепа трябва да продължат да отглеждат заявените за подпомагане животни най-малко 80 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане.

Facebook logo
Бъдете с нас и във